Nov. 18, 2018

MELISSA TOPPEN - All That We Are

Glavni junaki:

Harlow: vztrajna, borbena, prijazna, jezikava, odločna, zlomljena

Miles: vojak, trpi, bori se, delaven, močen

Winston: zaščitniški, prijazen

 

 

 

Povzetek:

Pravijo, da se vse zgodi z razlogom – da je vedno luč na koncu tunela. Dolgo časa sem mislila, da to ni res. Toliko let sem tavala v temi, da sploh nisem vedela, da bom kdaj našla pot ven. Toda ko sem jo, je prišla v najbolj nepričakovani obliki.

Miles Hollins je bil najboljši prijatelj mojega brata odkar pomnim. Med odraščanjem, se nisva kaj preveč marala. Bolje rečeno, nisva se prenesla. Toda po desetih leti se je marsikaj spremenilo.

Ni bil isti fant, ki se ga spominjam. Tudi jaz nisem enaka. Veliko se je zgodilo.

Jaz sem se odselila in poročila.

Miles se je pridružil vojski.

Domov sva se vrnila zlomljena vsak na svoj način.

Borila sem se, da bi našla svoj prostor v novem življenju. Miles se je boril preživeti vsak dan posebaj. Toda skupaj sva se počasi začela celiti. Utišala sem njegove demone in on mi je dal občutek pripadnosti. Za nekaj časa je bilo to dovolj.

Toda to je resnično življenje in v resničnem življenju nič ne ostane popolno za vedno. V resničnem življenju se vsaka zgodba ne konča s srečnim koncem. Včasih so brazgotine, ki jih nosimo, preveč globoke.

Obljubila sem mu, da se bom borila.

Obljubil mi je, da bom izgubila.

Dala bom vse kar je v moji moči, da mu dokažem nasprotno. Ker, zato ker najdeš edino stvar, brez katere ne moreš živeti, takrat resnično najdeš sebe.

 

 

 

Moje mnenje:

Ona je ločena. Skoraj.

On je vojak. Bil.

Vojska je za marsikaterega vojaka ali vojakinjo stresna. Še posebej, če vidijo ali se jim zgodijo grozne stvari. Miles je eden izmed teh, ki je doživel oboje. Izgubil prijatelje in naredil napako, katero obžaluje in ga sedaj, še po tolikih letih vedno spremljajo nočne more.

Harlow je trpela v zakonu ampak je še dolgo potem, ko ni bila srečna ostajala v njem. Zakaj? Niti sama ne ve, mogoče je le čakala na pravi trenutek. Na trenutek, da se nekaj zgodi. In potem se vrne domov.

Nobeden od njiju ni več enak. Vsak s svojimi težavami, preteklostjo in skrivnostmi. On je doma odprl tattoo salon in ona, no ona se še išče. Išče svoje mesto pod soncem, saj ji bivši ni dal dosti možnosti a odkrivanje same sebe.

Miles in Harlow se poznata že od mladostnih let, čeprav nista bila prijatelja, sta se družila zaradi njenega brata. In ko se po dolgih letih spet vidita se med njima nekaj premakne. Nobeden ne ve, kaj bi to bilo, toda vsekakor ju pelje na novo pot. Pot iskanja, kjer bosta našla sama sebe in kjer bosta odkrila drug drugega.

Knjiga je čustveno potovanje vojaka, ki se želi pobrati, toda ne ve kako. Nima nikogar, komur bi se zaupal, nekoga, ki bi samo sedel ob njem in nič rekel, pa bi se počutil kot da ga nekdo posluša. Vsekakor čustvena knjiga s pogumnima in borbenima junakoma, ki se borita zase in za boljše življenje, tudi ko mislita, da ni vredno in bi najraje obupala.

 

ZGRABI SVOJO:  Amazon

 

Mina