Moj Blog

Nov. 11, 2018

Glavni junaki:

Cassi: zlomljena, prijazna, žalostna

Sam: čudovito zlomljen

Addy: odkrita, dobrosrčna

Mason: pameten, zabaven, smešen

 

 

 

Povzetek:

Pred šestnajstimi meseci je Cassidy Porter izgubila ljubezen svojega življenja.

Vsak dan po tem je bitka, da gre naprej in ne glede na to, kaj pravita njena mama in sestra, napreduje – ali ne?

Ko dobi povabilo, da se udeleži večerje z darovalci organov in njihovimi prejemniki in ima vso pravico varovati svoje zlomljeno srce.

Mogoče pa je to tisto kar potrebuje, da spoji njegove dele.

Zadnjih osemindvajset let, se je Samuel Copeland bal živeti.

Ima redko srčno bolezen in dobro ve, da druge priložnosti ne pojavijo tako pogosto. Po njegovi presaditvi, veliko časa preživi v lokalni gostilni, gleda in opazuje, razmišlja o vsem, kar mu je bilo dano.

Hvaležnost niti ne opiše vsega.

Toda, ko se pojavi priložnost, da spozna nekoga, ki je bil blizu osebi, ki je nesebično darovala njegov organ – možnost, da se zahvali, da ga je ta oseba rešila – jo pograbi.

Kaj je najhuje kar se lahko zgodi?

Ju je usoda poslala skupaj – ali nekaj čisto drugega – med njima se ustvari nepričakovana vez, ob kateri se oba sprašujeta: ali ej lahko dvema srcema usojeno, da bijeta samo en za drugega?

 

 

 

Moje mnenje:

Knjiga, ki ti vzame dih. Knjiga, ki daje upanje, da sta si lahko dve srci res usojeni.

Cass je izgubila ljubezen svojega življenja. On je bil darovalec organov. In ko dobi povabilo na srečanje z prejemniki organov se zelo boji iti. Kaj jo čaka, ko bo srečala človeka, ki nosi del njenega ljubljenega? Kdo je on ali ona? Kaj pričakovati?

Bila je zmedena in ni vedela, kaj naj stori. Lahko znova ljubi?

Sam je celo življenje čakal. Čakal, kaj se bo zgodilo. Smrt? Novo življenje?

Toda, ko dobi novo priložnost, ne ve kako naprej. Sedi in opazuje ljudi. Analizira. Čaka. Toda še vedno ne ve na kaj ali koga čaka.

Dokler ne dobi vabila na srečanje darovalcev in prejemnikov. Takrat mu srce pove, na koga je čakalo.

Toda, ko se spoznata, med njima preskočijo iskrice. Toda ali bodo iskrice in razumevanje dovolj, da ostaneta skupaj ali ju bo Adamova senca ločila? Kdo ljubi koga?

Ni mi žal, da sem se spustila v branje te zgodbe. Je zelo čustvena in vsekakor polna upanja. Všeč mi je bil potek zgodbe in vsekakor bom še pozorna na to pisateljico. Bila je moja prva knjiga od nje in vsekakor me na koncu ni pustila ravnodušne. 

 

 

ZGRABITE SVOJO:  Amazon

 

 

Mina

Oct. 25, 2018

Glavni junaki:

Simon: žalosten, dominanten, strasten, zadržan

Willow: zabavna, direktna, čustvena

 

 

Povzetek:

Willow Taylor živi v gradu z visokimi stenami in železnimi ograjami. Toda to ni navaden grad. Je psihiatrična bolnišnica Heartstone v kateri domuje štirideset pacientov. Ima medicinske sestre z grdimi pogledi in tehnike, ki imajo na obrazu.

Ima tudi moškega. Moškega, ki je hladen in odmaknjen. Katerega glas je prepojen z avtoritativnostjo. In katerega sive, prodorne oči skrivajo skrivnosti in se verjetno malo predolgo zadržujejo na njej.

Willow ne bi smela pregloboko pogledati v te oči. Ne bi se smela truditi brati njegovih zapletenih in zadržanih čustev. Niti se ne bi smela ponoči dotikati sama sebe, predstavljati si njegov močen glas in hladen toda čudovit obraz.

Ne, Simon Blackwood sploh ne bi smel privlačiti Willow Taylor.

Zato, ker je ona pacientka in on je njen zdravnik. Njen psihiater.

Zdravnik.

 

 

 

Moje mnenje:

Res sem potrebovala nekaj časa, da sem nekako izoblikovala mnenje o tej zanimivi, napeti in čustveni zgodbi. Vsekakor mislim, da še zdaleč ne bom napisala vsega, kar si želim.

Zgodba v tej knjigi nas postavi v psihiatrično kliniko. Mlada toda zelo srčna in prijazna Willow je doživela svojo krizo s katero se sedaj spopada. Laži, polresnice in izmikanje svojim čustvom je ne privedejo daleč. Še posebej pa ne z njim, s Simonom.

Willow se zaveda, da je razočarala veliko ljudi, tako znotraj kot zunaj bolnišnice. Težko se je odpreti in zaupati, ko pa je večino svojega življenja svoja čustva držala zase. In ob prihodu novega in čednega zdravnika Simona, se njeni zidovi začnejo rušiti.

So bili trenutki, ko sem si dejansko želela biti tam, v knjigi. Doživet vsa tista čustva, strast, iskanje samega sebe, skrivnosti, prijateljstva, smeh in zaupanje. Čudovita knjiga, ki mi je dala misliti, ki je pokazala tudi drugo stran zidov. Kjer se lahko kljub temu, da si zlomljen, sestaviš. Da lahko kljub temu najdeš prave prijatelje, kateri ti bodo neglede na vse stali ob strani tako za zidovi, kot zunaj njih.

Vsekakor knjiga vredna branja in tudi pisateljica je ena tistih, ki bo vedno znova in z vsakim novim izidom, dostavljala vedno boljše in boljše knjige.

 

ZGRABI SVOJO:   Amazon

 

Mina

Oct. 19, 2018

Glavni junaki:

AJ: nezaupljiva, vestna, prijazna, delovna

Evan: vztrajen, športnik, duhovit

 

 

Povzetek:

Atomsko število: 33

Ime kemijskega elementa: Arzen

Simbol: As

 

Vsaka rešitev ima strupeno napako…

celo med najboljšimi prijatelji.

 

Dogovor: Skupne počitnice

Boj: Vožnja od Severne Karoline do Massachusettsa.

Razlog: Najti pot v življenja drug drugega.

Problem: AJ ni pripravljena pustiti, da Evan spet zavzame dele nje, ki jih je že imel.

Ovira: Connecticut.

 

 

Moje mnenje:

Težko je bilo čakati na izid te knjige, saj sem si zelo želela vedeti kaj se zgodi med Evanom in AJ. Toda, kaj lahko prinese potovanje domov? Lahko rešita njuno prijateljstvo? Se bo zgodilo kaj več?

Evan in AJ sta prijatelja že od otroških let, toda ali lahko premostita vse ovire iz prve knjie? Lahko najdeta pot do drug drugega in spet postaneta najboljša prijatelja?

Pot domov ju popelje na pot resnice. Kjer si bosta povedala vse, kar je šlo narobe med njima. Prava čustva se bodo razkrila ampak ali je za to že prepozno?

AJ je v novem okolju in novi šoli našla nove priložnosti. Ugotovila, da pa le ni naredila napačne  odločitve in da ji je zelo všeč na tej šoli. Ugotovi, da kljub temu, da še ima vedno močne občutke do Evana vseeno lahko začne znova, nekako.

Pot domov vsekakor ni lahka. AJ se bori sama s sabo in svojimi čustvi. Spet zaupati Evanu, mu povedati resnico ali pustiti vse in začeti znova.

Evan pa želi le AJ nazaj. Povedati kako čuti in z njo začeti novo poglavje v njunem življenju.

Le kaj bo prinesla njuna pot?

Zgodba polna spominov, težkih odločitev, smeha in vsekakor malce tudi napeta.

 

ZGRABITE SVOJO:  Amazon

 

 

Mina

Sep. 30, 2018

Glavni junaki:

Ryder: plesalec, učitelj, strt, jezen, poškodovan, dober

Piper: vztrajna, plesalka, odločna, borka, neusmiljena

 

 

 

Povzetek:

Bilo mi je štirinajst let, ko sem ga spoznala, z njim plesala in se vanj zaljubila.

Bilo mi je šestnajst let, ko me je Ryder zapustil s prepovedano prošnjo.

Sedaj mi je enaindvajset let in on je nazaj, toda ima skrivnost.

 

Odšel sem kot fant, ki ga je Piper predolgo ljubila.

Sedaj sem nazaj, kot strt, jezen in poškodovan moški.

Toda, vedno, ko me pogleda, je tako, kot da sem popoln.

 

Ali lahko imava drugo priložnost v ljubezni?

Ali bo najin naslednji ples tudi zadnji?

 

 

 

Moje mnenje:

Napeta in čustvena zgodba, ki govori o dekletu, ki se zaljubi v fanta. Združi ju ples, toda ločuje ju veliko več, kot samo ples. Ločuje ju velika Ryderjeva skrivnost.

Poznata se že od njenega otroštva. Plesala je balet, toda ko je videla bratov in njegov ples je vedela, da je to tisto, kar išče. Kar jo bo osrečevalo in v čemer bo uživala.

Njena starša mislita, da s tem, kar počne, ne bo daleč prišla. Morala bi se držati pravil, toda le kako se jih naj, ko pa je njeno srce nekje drugje.

Ko se Ryder po nekaj letih vrne, ne ve, kaj naj stori. Noče ga videti, toda delata skupaj in vsekakor ni možnosti, da bi se ga izogibala. Med njima je vsekakor še ta iskrica izpred let, toda kaj naj stori z njeno ljubeznijo, ki jo vedno zatirajo.

Ry der se trudi spet vzpostaviti prijateljski odnos s Piper, skriva svoja čustva in ne ve, kaj pravzaprav čuti. Ve, da mu veliko pomeni, toda če želi nekaj z njo, mora vsekakor povedati svojo skrivnost.

Vsekakor pa se ne konča pri eni skrivnosti, pri enem zapletu. Knjiga je polna skrivnosti, ki te pustijo v pričakovanju novih odkritij. Vsekakor zanimiva knjiga. Sem prijetno presenečena nad to avtorico in jo vsekakor priporočam, če iščete kakšno novo, napeto in odlično branje. 

 

ZGRABITE SVOJO:  Amazon

 

 

Mina

Sep. 22, 2018

Glavni junaki:

Eva: jezikava, prijazna, delavna, skrivnostna, uporniška, zaščitniška

Gleb: dominanten, samozavesten, zaščitniški, delaven, neizprosen

Yuri: neizprosen, resen

 

 

 

Povzetek:

Lasten oče me je prodal zveri.

 

Gleb Sokolov je definicija divjega.

Je žival v postelji in vsepovsod drugod.

Neusmiljen Ruski mafijski šef, slaba osebnost.

 

In moj oče me je pravkar prodal njemu, da bi odplačal dolg.

 

Toda nekaj pa Gleb ne ve....imava sina.

In naredila bom vse, da nikoli ne izve.

 

Eva Petrenko

Jezikava, skrivnostna, težava z velikim T-jem.

In spravlja me ob pamet.

Razen, ko mi jo njen oče ponudi, in opažam, da se ne morem upreti.

Spada k meni, čeprav temu noče verjeti.

Eva me sovraži, toda šel bom do konca sveta, da jo zaščitim.

Težava je v tem, da Evin oče ni edini, ki ima dolgove

In moji so takšni, ki jih bom moral plačati s svojo krvjo.

 

 

 

 

Moje mnenje:

Kaj lahko prinese ena noč s popolnim neznancem?

Veliko težav, otroka in to, da te lastna družina proda.

Eva se na zabavi izgubi. Toda vsekakor od nje odnese več kot je pričakovala. Hud seks s popolnim neznancem, kateri jo je pripravil do stvari, katere si ni mislila, da so ji sploh všeč. In otroka za katerega on ne ve in upa, da nikoli ne bo.

Gleb prihaja iz Rusije, vendar že od malih nog živi v Ameriki. Veliko je moral pretrpeti in trdo delati, da je tukaj kjer je. Pa čeprav je njegov posel ni najbolj čist.

Vsekakor pa ni pričakoval Eve, ki je pretresla njegov svet. Po tisti eni noči ne more nehati misliti nanjo, toda ne išče je, saj misli, da je to za kar se mu je predstavljala.

Toda vsekakor ju čaka zanimiva, napeta in lepa zgodba. Z vzponi in padci in skrivnostmi, ki še čakajo da pricurljajo na plan. Toda ali bodo skrivnosti ugasnile to iskro, ki jo imata? Se bo vse srečno končalo ali bodo na koncu ostale samo žrtve in zlomljena srca?

Moja prva knjiga te pisateljice in že naslov me je pritegnil, kaj šele povzetek. Vsekakor odlična zgodba in vsekakor avtorica, katere knjig si še želim prebrati. Njeno pisanje je vsekakor pritegnilo mojo pozornost in mislim, da Vam ne bo žal, če preberete tole zgodbo.

Všeč mi je ta strast med njima, napetost, ponos, ki ga imata in vsak zase sta zaščitniška do oseb, ki jih imata rada.  Vsekakor vredno branja.

In naučila sem se eno rusko besedo, ki je ne bom pozabila.

 

ZGRABITE SVOJO: Amazon

 

Mina