Aug. 16, 2017

ANNA CAMPBELL (slo)

Vesela sem, da je Anna odgovorila na moja vprašanja in, da je prva izmed tujih avtorjev, s katerimi sem naredila intrviju.

Nekaj malega o Anni:

Anna prihaja iz Avstralije in je že kot otrok vedela kaj želi postati. Sledila je sanjam in to zelo uspešno. Pri nas sta prevedeni prvi dve njeni knjigi iz serije Sinovi greha, Sedem noči v falotovi postelji in Zapeljivčev polnočni poljub. Anna je prijazna, dobrosrčna in potrpežljiva 

Več o njej:

Spletna stran: http://annacampbell.com

FB stran: https://www.facebook.com/annacampbell.writer?fref=ts

FB stran: https://www.facebook.com/AnnaCampbellFans/?fref=ts

Amazon: https://www.amazon.com/Anna-Campbell/e/B002NKV1HQ/ref=sr_ntt_srch_lnk_1?qid=1502866009&sr=8-1

Goodreads: https://www.goodreads.com/author/show/296477.Anna_Campbell?from_search=true

BookBub: https://www.bookbub.com/authors/anna-campbell

 

Intervju:

1. Kdo je Anna Campbell?

Zdravo Jasmina! Pozdravljeni, slovenski bralci romanc! Ne morem Vam povedati, kako srečna sem, da se moje knjige prevajajo v Vaši čudoviti deželi.

Naj se predstavim. Sem Avstralka in živim na čudovito sončni obali  v Queenslandu. Tisti, ki mi sledite na facebooku (https://www.facebook.com/AnnaCampbellFans/?pnref=lhc) ste videli slike lepe obale, ob kateri se sprehajam vsako jutro.

Vedno sem sanjala, da bom postala pisateljica in to se mi je tudi uresničilo, ko sem prodala svojo prvo knjigo, Claiming the Courtesan,  Avonu v New Yorku, leta 2006.  Ena od stvari, ki so mi v moji karieri všeč, je ta, da spoznam veliko čudovitih ljudi iz celega sveta. Romantična fantastika je resnično mednarodni jezik.  Več o meni in mojih knjigah pa lahko najdete na moji spletni strani: www.annacampbell.com

2. Kaj radi berete, kdo je Vaš najljubši avtor in najboljša knjiga?

Oh, to je res težko vprašanje! Jaz sem predana bralka in moje najljubše knjige se venomer spreminjajo. Tukaj jih je nekaj. Pride and Prejudice (Prevzetnost in Pristranost), seveda, ker je klasična romanca. Ditto for Jane Eyre. Všeč mi je Lymond serija od pisateljice Dorothy Dunnett, ki je postavljena v 16. stoletje. Nekaj mojih najljubših pisateljic romanc: Susan Elizabeth Phillips, Loretta Chase, Eva Ibbotson in Liz Carlyle.

3. Kaj je Vaša slaba razvada?

Ooh, to bi bilo veliko za povedati!

4. Kako se sprostite od pisanja?

No, berem, seveda! Grem tudi na dolge sprehode in poslušam glasbo. Včasih sem igrala klavir, toda na žalost je moj stari klavir neuglašen in je trenutno v neuporabi.

5. Ste dobili kakšna smešna ali nenavadna darila od bralcev?

Prejela sem kar nekaj lepih daril od svojih bralcev! Mislim, da je bilo najbolj nenavadno darilo posoda za psa z napisom Wolfram. Wolfram je bil pes glavnega junaka v moji drugi knjigi Untouched in prejel je tudi nekaj pošte na svoj naslov. Kar pa naredi vse to še bolj smešno pa je to, da jaz sploh nimam psa!

6. Kje dobite navdih za svoje knjige in junake?

Veste, navdih je vsepovsod (in hvala, ker ste rekli tako lepe stvari o knjigah!). Navadno je nekaj zgodovinskega – pred kratkim sem se vrnila iz trimesečne raziskovalne poti v Veliki Britaniji z glavo polno idej. Še posebej rada si ogledujem domove in poslušam zgodbe družin, ki so živele v njih. Zanimivo je, kako hitro lahko to sproži idejo za zgodbo.

7. Imate kakšno posebno mesto, kjer pišete svoje zgodbe?

Preden sem objavila prvo knjigo, sem imela mizo v kotu svoje spalnice v svojem majhnem stanovanju v Sydneyu, s čudovitim pogledom na stranišča v sosednjem bloku. Te dni, je moj pogled bolj privlačen. Imam pogled na vrt in celotno sobo namenjeno za delo!

8. Kako raziskujete za svoje knjige? Da so zgodbe unikatne.

Hvala! Večinoma uporabljam resnične stvari (ali več koščkov resničnih zgodb). Preberem veliko dokumentarnih (resničnih) zgodb in to hitro utrne kakšno novo idejo za novo zgodbo. Danes poznam Regency (obdobje regentstva) obdobje zelo dobro, tako, da točno vem, če bo moja zgodba prava za tisto obdobje ali ne. Pogosto, je kakšna določena stvar, ki jo moram pogledati za določeno zgodbo, tudi če je nekaj običajnega, kot je na primer, koliko časa potrebujejo ljudje od Londona do Yorka.

9. Zakaj ste se odločili pisati ravno temne, seksi zgodovinske romance?

Pravzaprav ne vem, če sem se ravno odločila – odvisno je od zgodbe, ki pride k meni. Prva iz serije Sons of Sin (Sinovi greha), Seven Nights in a Roue's Bed (Sedem noči v falotovi postelji), zeleo temna, seksi in gotska, medtem ko je druga, A Rake's Midnight Kiss (Zapeljivčev polnočni poljub), bolj lahkotna, čeprav ima svoje nevarne trenutke. Večina mojih knjig je precej vročih, toda vsebina je odvisna od junakov in situacij.

10. Ste kdaj razmišljali, da bi napisali kakšno knjigo v kakšnem drugem žanru? Kateri bi bil?

Trenutno mi je všeč pisanje zgodovinskih romanc. Vsa ta strast in škandali in drama, komu ne bi bilo? Če menjam žanre, mislim da bi pisala zgodovinske misterije toda za zdaj sem vesela in imam rada Regency (obdobje regentstva) obdobje in vse te dame in falote.

11. Povejte mi več o trilogiji Sons of Sin (Sinovi greha)? Trenutno je to vse kar imamo pri nas prevedeno, no vsaj prvi dve knjigi. Kaj vas je navdihnilo? Kje ste dobili idejo?

Pravzaprav so v Sons of Sin (Sinovi greha) štirje romani in dve noveli in dobra novica je, da bosta v Slovenijo prišla tudi tretji in četrti del (vendar nimam datumov izida). Nič še ni bilo rečeno, če noveli bosta v Sloveniji ali ne, toda upajte, da bosta. Ideja za Sons of Sin (Sinove greha) je prišla iz pogovora, ki sem ga imela z mojo kritičarko, Annie West. Pogovarjali sva se o pravljičnih temah v romantiki in dobila sem resnično živo podobo v svojih mislih o začetku knjige Sedem noči v falotovi postelji. Kjer se Sidonie sredi nevihte pojavi na Jonasovem strašljivem gradu. Potem nisem vedela, kako je šlo naprej, toda imela sem kurjo polt, ko sem videla, kako dober začetek je to za romantično zgodbo. Definitivno nekaj kot Lepotica in zver! Ko je Grand Central kupil Sedem Noči, so jo želeli spremeniti v prvo knjigo v seriji. Jonas je imel nekaj prijateljev, ki so se pojavili v Sedmi Noči in tako so postali glavni junaki naslednjih knjig v seriji.

12. Sem iz Slovenije in zanima me, kdaj ste prvič slišali za Slovenijo? Ste jo poguglali?

Pravzaprav ima Avstralija priseljence iz vsega sveta in imela sem sosedo iz slovenske družine, ki je živela v isti stavbi v Sydneyu. Imela je čudovite slike njenih obiskov v Vaši lepi državi. Nekega dne bi jo rada obiskala in Vas vse videla!!

13. Kakšno bi bilo Vaše sporočilo za bralce v Sloveniji?

Najlepša hvala, da berete mojo serijo Sinovi Greha (Sons of Sin)! Vesela sem, da so moje knjige na voljo tudi v Sloveniji in upam, da se bomo brali in pogovarjali še mnogo let.